Egy kicsit tényleg rászállnak a telekocsizókra

Oszkár telekocsi utazás taxi
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint a jövőben szigorúbb ellenőrzésekre számíthatnak a hazai telekocsizók. Be akarják tartatni a szabályokat.
Vágólapra másolva!

Az Index szerint a telekocsizás felszámolásáról szóló hírekre reagáló új közlemény kétértelmű: kiolvasható belőle, hogy békén hagyják a telekocsizókat, de az is, hogy mostantól kemény ellenőrzésekre számíthatnak.

A közlemény szerint a kormánynak nem áll szándékában a szívességi alapú személyszállítási tevékenység ellehetetlenítése, azonban minden piaci szereplőtől elvárja a hatályos jogszabályoknak való megfelelést.

A minisztérium egyúttal megerősítette, hogy a közeljövőben célzott ellenőrzési csoportot hoznak létre, többek között az engedély nélkül tevékenykedő taxisok és egyéb szolgáltatók hatékonyabb ellenőrzése érdekében.

Az NFM folyamatosan vizsgálja a személygépkocsis személyszállítási piac jogszabályi környezetét, és
napirenden tartja az útiköltség megosztásán alapuló szolgáltatások liberalizációjának lehetőségét, döntés azonban még nem született a kérdésben.

A minisztérium valószínűleg arra akar reagálni, hogy ugyan a haszonszerzés nélküli személyfuvarozás szabályos, sokan mégis több pénzt kérnek az utakért, mint ami költségmegosztásként indokolható lehet.