Megjött a legmenőbb A4-es, csak ezt A5-nek hívják

audi a5 sportback
Vágólapra másolva!
Az Audi megmutatta az első hivatalos fotókat az A5 Sportbackről, amit bátran nevezhetünk akár a legpraktikusabb A4-esnek is.
Vágólapra másolva!

Az A4-esből szedánt és kombit készít az Audi, akinek feltétlenül ferde hátú kell, annak az A5 Sportbacket kell választania. Párizsban mutatja be az autó új generációját az Audi, de hivatalos fotókon már most látható.

Forrás: Audi

Az A5 Sportbacken talán látványosabb a generációváltás, mint az A4-esen, a kétajtós kupéhoz képest pont annyival nőtt a tengelytávolsága, hogy elérje az A4-esét. Az autó utasterének hossza 17 milliméterrel nőtt az elődmodellhez képest, a hátsó lábtér 24 milliméterrel nagyobb. A csomagtartó 480 literes.

Forrás: Audi

A motorkínálat megegyezik a kétajtós A5-ösével, jelezve, hogy az Audi feljebb pozicionálja az A5 Sportbacket az A4-esnél. Modellváltozattól függően akár 85 kilóval is könnyebb lehet az új modell a réginél, a szabványos átlagfogyasztás 22 százalékkal csökkent. Opciós extrával az A5 Sportback is tele van, a tempomat figyeli a domborzati viszonyokat, a dugóasszisztens pedig 65 km/h-s tempóig automatikusan kezeli a féket és a gázt, sőt jó utakon kormányoz is.

Forrás: Audi