Ezt az útépítést azért irigyeljük az oroszoktól

Реконструкция Тверской в рамках проекта "Моя улица"
OROSZ ÚTÉPÍTÉS
Vágólapra másolva!
Moszkva egyik régi, központi útjáról készült a time-lapse felvétel, amit teljes lezárás árán ugyan, de egyetlen nap alatt újraaszfaltoztak. Azt ígérik, nem lesz rajta egyhamar kátyú és nyomvályú.
Vágólapra másolva!

Szép számmal kerülnek fel az internetre orosz utakon rögzített videók, de általában baleseteket, verekedéseket vagy ittasan kátyúkat tömködő munkásokat lehet látni rajtuk. Most viszont itt van egy felvétel, aminek végre pozitív kicsengése van, és bemutatja a Tverszkaja utca profi felújítását.

Nem tudjuk, dolgoztak-e, és ha igen, akkor mennyi ideig az alépítményen, de az biztos, hogy a felső aszfaltréteget egyetlen nap alatt terítették le.

Direkt elvetették a sávelhúzások ötletét,

az egész útszakaszt teljesen lezárták a forgalom elől, és az okozott dugókért cserébe igyekeztek rekordidő alatt végezni a kivitelezéssel.

Jól látszik a felvételen, hogy hat aszfaltozó gép haladt egymás mellett, erre részben azért volt szükség, hogy egyetlen, átmenet nélküli szőnyeg készüljön, így sokkal tartósabb lesz, mint a sávonként leterített. A 8000 tonna aszfaltot folyamatos készenlétben álló KAMAZ teherautók hozták a helyszínre.

Amint leterítették a friss aszfaltot, úthengerek tucatjai kezdték kisimítani, az

egy nap alatt összesen 300 munkagép vett részt az építkezésben.

A Tverszkaja utca több mint 32 ezer négyzetméteres részét végül határidőre felújították, és szerencsére megörökíteni sem felejtették el a hangyabolyként nyüzsgő gépeket.