Az új Renault Fluence már nem Fluence, és nem is olcsó autó

renault megane sedan
Vágólapra másolva!
Bemutatta a Fluence helyére lépő új négyajtós Mégane-t a Renault. Tisztára, mint a Talisman egy számmal kisebb kiadásban.
Vágólapra másolva!

Hamarosan a Fluence utolsó példányait is összeszerelik a Renault törökországi üzemében, a szedán helyére egy vadonatúj modell lép. Az "új Fluence" a Mégane négyajtós változata lesz, az ára azonban biztosan jócskán emelkedik. Jelenleg a Fluence (tájékoztató) induló listaára 4,15 millió forint, az ötajtós Mégane-é viszont már 4,79 millió, vagyis az sem lenne nagy meglepetés, ha szedán ára ötmillió forint környékéről indulna.

Forrás: Renault

Az áremelkedésért cserébe jóval modernebb és fejlettebb padlólemezre épülő autót ad a Renault, hatalmas opciós panorámatetővel, nagy színes kijelzőkkel az utastérben, illetve akár parkolóasszisztenssel, városi vészfékező vagy sávtartó rendszerrel felszerelve. A csomagtartó 508 literes.

Forrás: Renault

Kezdetben két benzinmotorral és két dízellel lesz kapható a Mégane Sedan. A benzinesek közül az SCe 115 ötfokozatú kézi vagy fokozatmentes CVT váltóval kombinálható, míg a TCe 130-hoz hatfokozatú manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos váltó kérhető.

Forrás: Renault

A dCi 90 hatfokozatú kézi váltóval készül, míg a dCi 110 hatfokozatú manuális vagy hatfokozatú duplakuplungos váltóval rendelhető.

Forrás: Renault

További részleteket a Párizsi Autószalonon hoznak nyilvánosságra a törökországi Bursában készülő négyajtós Mégane-ról.

Forrás: Renault