Térképen szűrheti ki a kontár autószerelőket

szerviz
Vágólapra másolva!
Térképes lekérdező rendszert indított a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH). Pár kattintással meg lehet találni a megbízható autószerelő műhelyeket.
Vágólapra másolva!

Az NKH közleménye szerint az alkalmazás célja, hogy az autósok könnyen és kényelmesen megtalálják a hivatalos engedéllyel rendelkező cégeket, elkerülve a megbízhatatlan szolgáltatókat. Hazánkban jelenleg körülbelül 13 ezer bejelentett járműjavító működik, a nem legálisan tevékenykedők számát viszont nehéz megbecsülni.

A szervizek tevékenységét minden esetben be kell jelenteni a közlekedési hatóságnál, amely megvizsgálja, hogy megfelelnek-e minden, a vonatkozó jogszabályban rögzített előírásnak. Így a Nemzeti Közlekedési Hatóság nyilvántartásában szereplő járműfenntartók "birtokában vannak azon személyi és tárgyi feltételeknek, amelyek alkalmassá teszik őket arra, hogy a gépjárművek teljes körű, szakszerű javítását elvégezzék."

Aki az NKH listájában benne van, annál jogilag minden rendben

Az adatbázis frissítése folyamatos, a járműfenntartók nevére, fő tevékenységi körére, valamint címére történő keresés is lehetséges, a cég- vagy adatváltozás-bejelentés, illetve a megszűnés tényének feltüntetése mellett.

Az új szolgáltatás ide kattintva érhető el.