Ezzel a merész autóval szeretné letarolni a piacot a Honda

honda civic
Vágólapra másolva!
A Honda nyilvánosságra hozta az első fotókat az új Civic amerikai változatáról. Gyakorlatilag ugyanilyen lesz a Párizsi Autószalonon bemutatkozó európai kivitel is.
Vágólapra másolva!

A Honda nagy-britanniai üzemében már gyártják a Civic új generációját, az első példányok Amerika felé is elindultak. Mivel a behajózásról több kép is megjelent az interneten, a japánok nyilvánosságra hozták az amerikai változat első hivatalos fotóit is.

Forrás: Honda

Azt nem lehet állítani, hogy az új Civic egy szépség lenne, de az biztos, hogy érdekes és merész formavilágot kapott. Kizárólag ötajtósként lesz kapható, többé-kevésbé globális modellként (Amerikában marad a kupé és a szedán is, de azok függetlenek a Swindonban gyártott Civictől).

Forrás: Honda

Ez azt jelenti, hogy a szeptemberi Párizsi Autószalonon bemutatkozó európai verzió is nagyon hasonló lesz a képeken láthatóhoz, csupán felszereltségben és motorizációban várhatók eltérések.

Forrás: Honda

Míg Amerikában csak 1,5-ös benzines turbómotorral (170 vagy 180 LE) lesz kapható a Civic, Európában egyliteres turbós benzines és 1,6-os dízel is szerepel majd a palettán.