Meglepő dolog történt a dízelautók eladásaival a botrány után

VW, Volkswagen
Wolfsburg, 2015. szeptember 25. Egy Volkswagen Passat autó kipufogócsövei a német járműgyártó csoport wolfsburgi gyára előtt 2015. szeptember 25-én. A VW igazgatótanácsa ezen a napon dönt a következő vezérigazgató személyéről. Az amerikai Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) szeptember 18-án leleplezte a céget, hogy olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások. (MTI/EPA/Julian Stratenschulte)
Vágólapra másolva!
Németországban még soha nem adtak el annyi dízelautót, mint idén az év első hat hónapjában.
Vágólapra másolva!

Az autóipari vállalatok képviseleti szervezete, a Verband der Automobilindustrie (VDA) adatai szerint június végéig 812 ezer dízelautót helyeztek forgalomba Németországban.

Matthias Wissmann, a VDA elnöke szerint az autóipar elkötelezett ugyan az "olajtól való elszakadás" politikája mellett, a belsőégésű motorok korszakának 2030-ra beharangozott lezárása azonban "klímapolitikai, iparpolitikai és társadalompolitikai szempontból egyaránt értelmetlen".

"Minél több Euro 6-os dízelautó kerül forgalomba és minél hamarabb, annál nagyobb eredményeket tudunk elérni a levegő minőségének a javításában" - fogalmazott.