Ebben a magyar városban 600 forint lesz egy óra parkolás

parkolójegy, parkolóautomata
Budapest, 2016. március 8. Egy ügyfél parkolójegyet vesz egy belvárosi parkolóautomatánál 2016. március 8-án. A Kúria döntése alapján módosultak a fővárosi parkolási rendelet úgynevezett türelmi időre vonatkozó rendelkezései. A döntés nyomán a Fővárosi Közgyűlés megszüntette az ötperces türelmi időt a parkolójegyek megvásárlására, valamint a parkolójegy utólagos bemutatási lehetőségét is. A Magyar Autóklub szerint a módosítás csak április 3-án lépne hatályba, de a főpolgármester nyilatkozata alapján várható, hogy a hatályba lépés előtt korrigálják a vitatott szabályozást. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A jövő évtől ingyenes lesz Nagykanizsán a parkolás az adventi időszakban, a belváros szívében ugyanakkor 600 forintra emelkedik az óránkénti parkolási díj.
Vágólapra másolva!

A fizető parkolásról szóló helyi rendelet módosítása szerint megszűnik a városházának is helyet adó Erzsébet téren az eddig maximum két órára korlátozott, óránként 280 forintba kerülő parkolási lehetőség, de ebben a kiemelt övezetben ezzel együtt óránként 600 forintra emelkedik a fizetendő összeg.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A város más területein a jelenlegi 180 forint helyett 200 forint lesz a várakozási díj óránként. Más településekhez hasonlóan ugyanakkor Nagykanizsán is ingyenes lesz a parkolás az adventi időszakban, illetve más nagyobb városi rendezvények idején.

Dénes Sándor polgármester szerint nem a bevételnövelés volt az áremelés indoka, hanem "az észszerű parkolás megteremtése és a városközpont tehermentesítése".