A Seat Ateca nyerte az Autobest 2017 díjat

Autobest
Vágólapra másolva!
A díj története során először az öt finalistából négy SUV volt. A spanyol autó mögött a Peugeot 3008 szerezte meg a második, a Toyota C-HR pedig a harmadik helyet.
Vágólapra másolva!

A független Autobest díjat az európai országokból érkezett zsűritagok által adott pontszámok összesítése alapján ítélik oda minden évben az új típusok valamelyikének. Magyarországot idén is Szécsényi Gábor, az Az Autó és a Retro Mobil újságírója képviselte a 31 tagú zsűriben.

Forrás: Autobest

Idén a Seat Ateca 1672 pontot gyűjtve szerezte meg az első helyet, 72 ponttal megelőzve a Peugeot 3008-ast. Tőlük jelentősen lemaradva lett harmadik a Toyota C-HR 1469 ponttal. Negyedikként végzett a Citroën C3 1406 ponttal, ötödik pedig a Kia Niro lett 1293 ponttal.

Forrás: Autobest

A Smartbest 2017 díjat a Peugeot 3008 sokféleképpen konfigurálható digitális i-cockpit műszerfala kapta meg, a Safetybest díj a független Euro NCAP szervezethez került, míg a Sportbest díjat az egyre nézettebb Formula E sorozatnak ítélték oda, a Technobest díjat idén nem kapta meg senki. A Seat képviselői az Ateca díját jövő februárban, a lisszaboni gálaesten vehetik majd át.