Tesztelés közben zúzták le az új Camarót

CamaroTörésAnimGIF
Vágólapra másolva!
Bár Európából kivonult a Chevrolet, néhány sportos típusával azért jelen van a piacon, és az itteni pályateszteken fontos tapasztalatokat tudnak gyűjteni. Néha kellemetleneket is…
Vágólapra másolva!

Szinte nincs is olyan autógyártó, amelyik ne hozná ki a híres Nürburgringre a még bemutatás előtt álló sportmodelljét tesztelésre. Így tettek az amerikaiak is az új Camaro Z/28 sportkupéval, amelyet egyelőre álcázó fólia véd a kíváncsiskodók elől. A róla készült videóban először gyönyörű V8-as hangban gyönyörködhetünk, de aztán jön a feketeleves. Egy balkanyar előtt a pilóta elméri a féktávot, blokkoló kerékkel lecsúszik az aszfaltról és a jobboldali palánknak csapja a gépet.

Szerencsére az ütközésben csak az autó sérült meg, a benne ülők nem. A járgányt gyorsan le is takarják ponyvával, majd érkezik a szállítójármű, és elviszi a kissé viseletes autót. A Camaro Z/28 várhatóan a Corvette 6,2 literes V8-asát kapja meg, amelynek 640 lóerejével nem kell szégyenkezni az utakon. De hátsó keréken ekkora teljesítménnyel kihívás lesz vezetni, mint a mellékelt ábra is mutatja.