Paul Walker lánya sok millió dolláros kártérítést kap

Paul Walker
US actor Paul Walker poses with fans as he arrives for the British Premiere of his latest film, 'Fast & Furious' in London's Leicester Square on March 19, 2009. AFP Photo/Max Nash / AFP PHOTO / MAX NASH
Vágólapra másolva!
Az autóbalesetben elhunyt amerikai színész lánya, a 16 éves Meadow Walker 10,1 millió dolláros (2,7 milliárd forintos) kártérítést kap peren kívül amerikai lapok szerint.
Vágólapra másolva!

Az összeget Roger Rodas pénzügyi tanácsadó hagyatékából, peren kívüli megegyezéssel ítélték neki. Rodas vezette azt a Porsche Carrera GT-t, amelyben utasával, a Halálos iramban-filmek sztárjával együtt 2013-ban életét vesztette.

Paul Walker Forrás: AFP/Max Nash

Meadow Walker ügyvédje, Jeffrey Milam közleményében azt írta, "az összeg csak töredéke annak, amit Walker világhírű filmsztárként keresett volna, ha élete nem végződik tragédiával". Meadow a neki megállapított összegből mintegy 7,2 millió dollárt fog kapni, miután a költségeket és az ügyvédi díjat levonták.

A színész lánya pert indított a Porsche ellen azt állítva, hogy az általuk gyártott autó hibái okozták a halálos balesetet. Tavaly májusban Rodas özvegye is beperelte a Porschét, elsősorban az autó nem megfelelő ütközésgátló rendszerét és nem kellően biztonságos üzemanyagtankját hibáztatva a tragédiáért. A Los Angeles-i szövetségi bíróság a héten a vádakat bizonyítékok hiányában elutasította.