Ajándékot ad a józan vezetőknek a magyar rendőrség

ittas
Vágólapra másolva!
Az ittas sofőrök okozta balesetek számának csökkentése érdekében elindította Soha ne igyál, ha vezetsz! nevű online kampányát az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és a Diageo.
Vágólapra másolva!

A bizottság és az alkoholforgalmazó cég szerint a kampány azért fontos, mert Magyarországon minden tizedik közúti balesetet ittas sofőrök okoznak. A kampány egy-egy korábbi programjukra épülve biztatja a felelős járművezetésre az autósokat.

A két korábbi program keretében az elmúlt tíz évben mintegy 150 ezren tettek arra ígéretet, hogy ittasan nem ülnek volán mögé. A Soha ne igyál, ha vezetsz! program célja, hogy 2020-ig megduplázza ezt a számot.

Forrás: OBB

Az online kezdeményezéshez országszerte várják a csatlakozókat ezen a weboldalon vagy a kezdeményezés Facebook-oldalán. Az utóbbin hasznos tippekkel és tanácsokkal, valamint játékokkal hívják fel a figyelmet a felelős alkoholfogyasztás fontosságára.

A húsvéti közúti ellenőrzésekkor a rendőrök országszerte apró ajándékokkal jutalmazták a józan sofőröket, és a következő hónapokban is hasonló módon népszerűsítik majd a kampányt.

Az ittas vezetés következményeiről ebben a cikkünkben írtunk.