Megtalálták a belvárosból ellopott Porschét

porsche
Vágólapra másolva!
Előkerült a vasárnap késő este, a VI. kerületi Káldy Gyula utcából ellopott Porsche Cayenne. A legegyszerűbb módszert vethették be a tolvajok.
Vágólapra másolva!

A Totalcar szerint előkerült az olasz rendszámos Porsche Cayenne, amelyet ismeretlen tettesek vasárnap késő este loptak el Budapesten. Úgy tudni, hogy a tolvajok a lehető legegyszerűbb módszerrel lopták el az autót: ellopták a tulajdonostól a slusszkulcsot.

A Totalcar szerint a tulajdonos maga akadhatott autója nyomára úgy, hogy aktiválta a műholdas nyomkövetőt, amelyet - az ezek szerint alkalmi - tolvajok nem blokkoltak. Megkerestük a rendőrséget az ügyben, az ORFK sajtóosztálya pedig megerősítette, hogy a Cayenne-t március 14-én, vagyis már aznap megtalálták, amikor a rendőrség honlapján közzétették az eredeti felhívást.

Ez egyébként kifejezetten arról szólt, hogy a tolvajok azonosításában kérik a lakosság segítségét, ami továbbra is aktuális, mert az elkövetőket még mindig keresik. "A nyomozás jelenleg folyamatban van, így ennél bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módunkban adni" - írta az ORFK.

A tolvajok pár száz forintos rádióadóval meg tudják hekkelni a legtöbb távirányítós központi zárat, erről a témáról bővebben erről a cikkünkben írtunk.