300 lóerős Subarut hajt a lengyel szupernagyi

Subarus néni
Katowice, 2016. február 26. A 81 éves Michalina Borowczyk-Jedrzejek áll a vadonatúj Subaru WRX STi sportautója előtt Katowicében 2016. február 23-án. Az idős hölgy korábban más ország gyártóinak az autóit is kipróbálta, de ez már a harmadik Subaruja és elmondása szerint kifejezetten rajong a márkára jellemző boxermotoros hangért. (MTI/EPA/Andrzej Grygiel)
Vágólapra másolva!
A 81 éves Michalina Borowczyk-Jedrzejek rajong a gyors autókért, a legújabb szerzeménye egy Subaru WRX STi. 
Vágólapra másolva!

Él Katowicében egy 81 éves asszony, aki lassan celebbé válik Lengyelországban az autómániája miatt. Az idős hölgy korábban más gyártók autóit is kipróbálta, de 13 éve már csak Subarukat vásárol.

Forrás: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

A frissen beszerzett WRX STi már a harmadik Imprezája, elmondása szerint kifejezetten rajong a márkára jellemző bokszermotorok hangjáért, a nagy teljesítményért, és persze a remek menetteljesítményekért.

Forrás: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

A 12,7 millió forintba kerülő WRX STi a Subaru leggyorsabb modellje, egy 2,5 literes, 300 lóerős turbós bokszermotor hajtja, a végsebessége 255 km/h. Ha ennyivel nem is, de 200 km/h feletti sebességgel állítólag gyakran hajt Michalina az autópályán, és az 5,2 másodperces százra gyorsulást is ki szokta használni.

Forrás: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

Gyakran próbálják rávenni gyorsulási versenyre a piros lámpánál, de ő kerüli az ilyen kihívásokat, mivel csak a maga örömére vezet. Az autók fenntartását és vásárlását a megörökölt ingatlanjai bérbeadásából finanszírozza. A hölgyről készült videót itt lehet megtekinteni.