Igazi vadorzót faragtak a Fiestából

Ford Fiesta ST
Vágólapra másolva!
Genfben megújult formában mutatkozik be a Ford legkisebb sportmodellje. A Fiesta ST220 mindössze 6,7 másodperc alatt lő ki százra, így komoly szórakozást ígér.
Vágólapra másolva!

A 2013-ban bemutatott Ford Fiesta ST rétegmodell létére egész jól fogyott, 30 ezer darab kelt el belőle, és húsz nemzetközi díjat söpört be. Nem volt kérdés a folytatás, és az most meg is érkezett a ST200 néven, amiből a szám a megnövelt teljesítményre utal.

Forrás: Ford

Kereken tíz százalékkal, összesen 200 lóerősre izmosodott az 1,6-os turbómotor, a nyomaték pedig 300 Newtonméterrel nőtt. Így álló helyzetből már 6,7 másodperc alatt tud százra gyorsulni, a végsebesség pedig eléri a 230 km/h-t.

Forrás: Ford

Az átdolgozott motor 20 másodpercig túltöltéssel is tud működni, a váltó végáttételét pedig rövidebbre vették, így nagy tempónál is komolyabb tartalékokat tud mozgósítani. Megmaradt az előd ST vívmányaként a széria Fiestákénál közvetlenebb kormány, feszesebb futómű, harapósabb fék, alacsonyabb tömegközéppont és az áthangolt, nyomatékvektor-szabályzós ESP.

Forrás: Ford

Optikailag új, 17 colos matt alufelniszett, vörös féknyereg, egyedi kárpitozású Recaro sportülés és megvilágított küszöbdíszléc jelzi az új modellévet, és a friss „viharszürke” fényezés is segít megkülönböztetni a sportmodellt.