A Volkswagen már húzza a mézesmadzagot

Volkswagen Budd.e elektromos autó
Vágólapra másolva!
Újabb csalogató előzetest adott ki a német gyártó a CES-en debütáló, 2017-től kapható kisbuszhoz. Már az is kiderült, hogyan fogják hívni az elektromos hajtású autót.
Vágólapra másolva!

2011-ben mutatta be a Microbus névre hallgató koncepcióautóját a Volkswagen. A formás egyterű a legendás Transporter T1-et idézte meg, persze modernizált formában. Eleinte úgy tűnt, sosem kerül gyártásba, ám néhány hónapja már nyílt titok, hogy mégis szériaautót építenek belőle. A végleges verzió a január 5-én kezdődő Las Vegas-i CES-en debütál, így holnap már minden részletet megtudhatunk róla.

Forrás: Volkswagen

A korábban kiadott titokzatos képen csak a jármű orra sejlik fel, melyen az elektromos Volkswagenek jellegzetessége, a C-alakú LED menetfény is látható, amiből arra következtethettünk, hogy a buszt is villanymotor fogja hajtani.

Forrás: Volkswagen

A most nyilvánosságra hozott új fotón és videón feltűnik az autó hátsó része is, a lámpák alatt pedig a név is leolvasható. Ez alapján Volkswagen Budd.e-nak fogják hívni, ami magyarul nem túl szerencsés, de nem is mi leszünk a fő piaca a kocsinak. A 2017-től Mexikóban készülő újdonság a legmodernebb lítium-ion akkumulátorokat kapja majd, és akár 4-500 kilométert is megtehet majd egyetlen töltéssel.

A Budd.e tökéletesen illeszkedne a jelenleg kéttagú elektromos Volkswagen palettába, a városi miniautó e-UP, illetve a kompakt e-Golf mellé. Az elektromos hajtáson felül várhatóan fejlett önvezető technológiával is rendelkezik a családi villanyautó.