Audi-vevőket is elcsábíthat az új Mazda terepjáró

Mazda CX-9 2016
Vágólapra másolva!
Hamarosan bemutatkozik a japánok legnagyobb szabadidőautója, a CX-9 legújabb generációja. Noha a gyár már némi előzetest kiadott, a pontos külső-belső formatervet még homály fedte, egészen mostanáig.
Vágólapra másolva!

Bár a hivatalos bemutató a Los Angeles-i Autószalonon várható, a nagy meglepetés el fog maradni, mert kiszivárgott néhány kép az elsősorban Amerikának szánt szabadidőautóról. Egy belső használatra szánt weboldalt fényképeztek le, ezeken a CX-9 külseje és belseje is látható.

Forrás: Carscoops

A hétszemélyes autó ezek alapján nem fog óriási meglepetést okozni, hiszen az elmúlt időszakban bemutatott Mazdák Kodo-formavilágához igazodik. Megjelenik rajta a két fényszórót összekötő, a hűtőrácsot alulról keretező krómbajusz, a vékony, metszett formájú első-hátsó lámpa és a kidomborított kerékjárati ív. Ez lesz a legnagyobb Mazda személyautó, és háromtagúra bővíti a márka SUV-kínálatát.

Forrás: Carscoops

Belül egyszerű, de sportos hangulatú műszerfal vár minket, középen a fix központi kijelzővel, a fotók alapján érdekesebb színösszeállítások is kérhetők majd hozzá. A képen lévő példány persze nem az alapmodellt mutatja, ezt a műszerfalat is beborító bőr is jól mutatja.

Forrás: Carscoops

Műszaki tartalomról nem derültek ki részletek, a Skyactiv rendszerű motorok biztosra vehetők, viszont az eddigi pletykákban egy 2,5 literes, turbófeltöltéses erőforrás is szóba került. Alapáron csak az első kerekek lesznek hajtottak, felárért, esetleg a legmagasabb felszereltségnél szériában az összekerekes kivitel is kérhető.