Ötajtós TT lehet a következő győri Audi

Audi TT Sportback
Vágólapra másolva!
A TT nyújtott, ötajtós, többé-kevésbé családi használatra is alkalmas változata a Mercedes CLA-nak lesz az ellenfele. Minden esélye megvan arra, hogy Győrben gyártsák. 
Vágólapra másolva!

Tavaly nem kevesebb mint három új TT tanulmányautót mutatott be az Audi a különböző autókiállításokon, ezek egyike volt a Párizsban, ősszel leleplezett ötajtós, nyújtott változat.
Az Autoevolution.com információi szerint a kocsi szériaváltozata november 20-án, pénteken ünnepli világpremierjét a kínai Guangzhou Auto Show-n.

Forrás: Audi

A német prémiummárka névadási rendszerét ismerve nem meglepetés, hogy a korlátozottan családi használatra is alkalmas karosszériaváltozatnak a Sportback utónevet adták.

Audi TT Sportback Forrás: Audi

A tavalyi tanulmányautó hossza 447 centi, szélessége 189 centi, a tengelytávja pedig 263 centi volt, ami 29, 6 illetve 12,5 centis bővülést jelentett a kétajtós kupéhoz képest.

Forrás: Audi

Fejedelmi hátsó fejtérre kár számítani a kupésan lejtő tetőív miatt, de legalább a nagyobb hátsó láb- és válltér megengedi majd, hogy akár felnőttek is beülhessenek a hátsó sorba – a kupénál ez szinte lehetetlen kihívás volt.

Forrás: Audi

Az Autoevolution cikke azt írja, a többi TT-hez hasonlóan a Sportback is Győrben készül majd, a kupéból ismert motorokkal. 2017-ben pedig tovább bővülhet a TT-család száma, amikor az emelt futóműves szabadidő-autó változat is bemutatkozik majd.

Megkerestük az Audi Hungáriát is kérdéseinkkel, arról hogy megkezdődött-e a szalagok felszerszámozása, illetve a TT Sportback előszériás gyártása Magyarországon. Felhívták a figyelmet arra, hogy ez egy tanulmányautó, ami megmutatja a modellcsaládban rejlő lehetőségeket. A sorozatgyártással kapcsolatos híreket nem kívánták kommentálni.