De Niro ma már ezzel taxizna

Kia Niro hibrid SUV
Vágólapra másolva!
A Kia ízelítőt mutatott a Niro hibridből, amely 2016-ban kerül piacra.
Vágólapra másolva!

Egy kis előzetest villantott a Kia a jövő év első felében bemutatkozó, Niro névre keresztelt hibrid SUV-jából. A név már 2013-ban felbukkant, akkor még tanulmányautóként mutatták meg a nagyközönségnek. Jelenleg két, véglegeshez közeli formát tartalmazó rajzot tettek közzé.

Forrás: Kia

Szemből a nemrég debütál új Sportage-re hasonlít, a tanulmányautó háromajtós megoldását viszont a klasszikus ötajtós karosszéria váltotta fel. Sajnos a beltér még titokban maradt, viszont némi műszaki információt is mellékeltek. Ezek szerint a hajtást egy négyhengeres, 1,6 literes benzimotor biztosítja majd, ez 105 lóerőt és 147 Nm-t közvetít a hatfokozatú, duplakuplungos automata felé.

Forrás: Kia

A hibrid jelzőt az ehhez csatlakozó 44 lóerős villanymotornak és az 1,56 kilowattórás lítium-polimer akkumulátornak köszönheti az autó,

de később nagyobb teljesítménnyel, konnektorról tölthető kivitel is lesz belőle. A Kia szeretné a Niro fogyasztását 4 liter alá leszorítani a sorozatgyártás megkezdésééig.

Annyit még elárultak, hogy kiemelten figyeltek a fogyasztást jelentősen befolyásoló aerodinamikára, valamint bizonyos karosszériaelemek műanyagból készülnek a súlycsökkentés érdekében. A Niro végleges változata 2016 első felében mutatkozik be és nem sokkal később piacra is kerül a világ minden részén.