400 km/h-val száguld az arab szupersportkocsi

W Motors Fenyr Supersport
Vágólapra másolva!
A Bugatti Veyron megjelenése valóságos vörös posztó volt a többi gyártónak, hogy készítsenek olyan autót, amely képes utolérni vagy akár túlszárnyalni a teljesítményét. Már nem csak a nagyok, hanem a kis manufaktúrák is látnak ebben fantáziát.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Arab Emírségekben alapított W Motors neve talán nem sokaknak lehet ismerős. Viszont ők készítették a világ egyik legdrágább és legritkább szuperautóját,

a csupán 7 példányban létező Lykan Hypersportot.

Aki látta a Halálos Iramban 7-et, ott Vin Diesel ezzel repesztett a Dubai felhőkarcolókban (és közöttük a levegőben).

Forrás: W Motors S.A.L/Benoit Fraylon

Most egy valamivel megfizethetőbb autót álmodtak meg a műhelyben, ez a Fenyr Supersport. A teljesítményre itt sem lehet panasz, a négyliteres Porsche RUF hathengeres motort két turbó lélegezteti, így 900 lóerő feletti teljesítményt és 1200 Nm-nyi nyomatékot képes leadni.

Forrás: W Motors S.A.L/Benoit Fraylon

Az autó tömegéről nincsenek adatok, de arról igen, hogy a 0-100 gyorsulás szédítően rövid, csupán 2,7 másodpercig tart, a végsebesség pedig eléri a 400 km/h-t. Nem lesz sűrű látvány az utcán, mivel ebből is mindössze 25 darabot szeretnének építeni, a Lykanra hasonlító külsejű karosszéria szuperkönnyű alumínium vázból és szénszálas karbon elemekből épül fel.

Forrás: W Motors S.A.L/Benoit Fraylon

A W Motors a RUF mellett a Magna Steyr-rel is együttműködött a típus megalkotásához. Sajnos az árát egyelőre még nem árulták el, de a közel 3,5 millió dolláros Lykanhoz képest biztosan szerényebb összegért lehet majd hozzájutni.