Nyugdíjba megy az egyik leghíresebb autós formatervező

Walter de Silva
x-default
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo 156-ost és az Audi A5-öst tervező Walter de Silva 2007 óta vezette a Volkswagen-csoport dizájnrészlegét.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen bejelentette, hogy Walter de Silva november végén nyugdíjba megy, és utána már csak tanácsadóként fogja segíteni a formatervező részleg munkáját. Az olasz sztárdizájner 17 évet töltött a Volkswagen-csoportnál, ez idő alatt a Seat, az Audi és a Lamborghini, majd végül az egész csoport dizájnigazgatójaként dolgozott, sőt, idén szeptember óta már a nemrég megvásárolt Italdesign Giugiaro elnöki tisztjét is betöltötte.

Forrás: Volkswagen

A 64 éves De Silva a pályafutását a Fiatnál kezdte, aztán a torinói I.DE.A stúdió, majd az Alfa Romeo következett, ahol olyan autókkal tette le a névjegyét, mint a 147-es vagy a 156-os. Később a Seatnál az Altea és a Leon volt a leghíresebb munkája, az Audinál pedig az R8-as és az A5-ös, amelyet pályafutása legszebb autójának tart.

Elképzelhető, hogy De Silva nem kap közvetlen utódot, mivel a német Handelsblatt újság szerint a Volkswagen azt fontolgatja, hogy 100 millió euróval csökkenti a formatervezésre szánt éves büdzséjét a dízelbotrány jelentős kiadásai miatt.