Szörnyszülött lett a Toyota terepjáró buszlimuzinja

Toyota UUV Sienna Tacoma
Vágólapra másolva!
A SEMA Tuning Show-n  kiállított egyterű-terepjáró öszvért egy világkörüli turnéra építette a Toyota, meglévő modellek felhasználásával.
Vágólapra másolva!

Szimplán csak UUV, azaz Ultimate Utility Vehicle az autó neve, amely több, jelenleg is forgalmazott típusból lett összeépítve. Az alapot az amerikai piacon árult Tacoma terepjáró alváza adja, amire a Sienna buszlimuzin karosszériáját építették rá, de persze szinte semmi sem maradt szériakivitelű. A 4x4-es hajtás önmagában még kevés lenne a kemény terepre, úgyhogy a speciális futómű 38 centis rugóutakkal és 22 colos felnikre húzott terepgumikkal dolgozik.

Forrás: © 2015 Anthony Wallen/Anthony Wallen

A matt feketére fényezett külső sem maradt változatlan, az első-hátsó lökhárítók egyediek, a kerékjárati ívek is megerősített védelmet kaptak a felcsapódó kavicsok ellen. Hátul meghagyták a tolóajtókat, de az első ajtók fordítva, elölről nyithatók, ilyet se sűrűn látni normál autókon. Belül is komoly felszereltség várja az utasokat, akad itt TracVision mobil műholdas TV-vevő, WiFi alapú internet, USB csatlakozások, 17 colos monitor és egy 60 colos Sony LED tévé is. A hangélményről 2500 wattos JBL rendszer gondoskodik, az úttalan utakon egy Flir M-324xp típusú éjjellátó kamera segítségével keresheti a sofőr a megfelelő irányt, aki ráadásul HD-ben rögzítheti is a terepjárást.

Forrás: © 2015 Anthony Wallen/Anthony Wallen

Összesen nyolc példányt építettek az autóból az “Egyre Jobb Expedíció” számára, amelynek célja, hogy lelkesítse a Toyota világszerte dolgozó 330 ezer alkalmazottját a minél jobb járművek megalkotásában. Ez a Sienna alapú példány az észak-amerikai területen tesz meg több mint 16,5 ezer mérföldet (kb. 26,5 ezer km). Az autó egyik hátsó ülésén a Toyota mérnöke minden paramétert rögzít az utazás során, az információkat pedig közvetlenül az autógyártó központjába továbbítják. A SEMA Tuning Show után a speciális UUV autó folytatja útját Kanada és Alaszka felé.