Hiányzó lóerőkért reklamálnak a Teslánál

tesla model s p85d
Vágólapra másolva!
Az autós sató most a Volkswagen dízelbotrányától hangos, de úgy néz ki, más gyártóknál is találhatunk olyan adatokat, amelyek nem teljesen fedik a valóságot.
Vágólapra másolva!

Sötét fellegek járnak most a dízelmotorok körül, és a botrányhoz már sok más gyártó képviselője hozzászólt. Köztük volt a Tesla vezére, Elon Musk is, akinek most viszont most egy kisebb horderejű, de szintén kínos eset miatt fájhat a feje. 71 Tesla tulajdonos ugyanis jelezte a gyártó felé, hogy valami nem stimmel a teljesítményadatokkal.

Forrás: Tesla

Ráadásul épp a legerősebb, Model S P85D változatról van szó, amelyet 691 lóerősnek hirdetnek, ám a jelek szerint ez nem fedi az igazságot. Nyílt levelet írtak Elon Musk-nak, eszerint teljesítménypadon és egyéb módszerekkel lemérve az autó nem képes a gyártó által megadott 691 lóerőt leadni.

Ezzel szemben maximálisan 557 lóerőt mértek,

a különbség pedig természetesen érezhető és tapasztalható, főleg az autópályás előzéseknél. Főleg azt sérelmezték, hogy a rivális, de benzinmotoros Audi RS7-esek tulajonosai is lenyomják őket.

Forrás: Tesla

A Tesla vezető mérnöke, JB Straubel gyorsan reagált a panaszokra. Elmondta, hogy a Model S összkerék-hajtását két elektromos motor biztosítja, melyek külön hajtják az első és hátsó tengelyeket.

A két motor eltérő teljesítményű, azonban ezek összteljesítménye nem egyezik a külön mérhető erők összegével.

Végül a Tesla törölte a honlapjáról a 691 lóerős adatot

és most már csak annyi szerepel ott, hogy elöl 259, míg hátul 503 lóerős teljesítményű motorok vannak beépítve.