85 milliós forintos terepjárón dolgozik a Land Rover

range rover autobiography
Vágólapra másolva!
Egyre több tehetős ügyfél választ óriási SUV-t luxuslimuzin helyett, akár maga vezet, akár sofőrös autóként használja. A Range Rover egy szuperprémium modellel válaszol a Bentley méregdrága óriására.
Vágólapra másolva!

Olyan gyártók lépnek be ezekbe a kategóriákba, akikről korábban elképzelni sem tudtunk volna ilyet. Az említett Bentley Bentaygán kívül nemsokára kapható a Jaguar F-Pace,

hamarosan bemutatkozik a Maserati Levante

és akkor még a Lamborghini Urus-t meg a Rolls-Royce Cullian-t nem is említettük.

Épp ezért döntött úgy a Jaguar Land Rover különleges járművekkel foglalkozó egysége (SVO), hogy a Ranger Rover márkanév alatt egy szuperluxus autót fejlesztenek, amely a fentebb felsorolt konkurenciák bármelyikével állja majd a versenyt.

Forrás: Jaguar Land Rover

A ma kapható nyújtott tengelytávú Ranger Rover Autobiography sem egy átlagos járgány a maga 156 ezer fontos (kb. 67 millió forint) árával. Azonban az SVO részleg vezetője, John Edwards szerint az új autó 200 ezer fontnál (kb. 85,8 millió forint) is drágább lesz, ahogyan ők nevezezik,

ez lesz a Range Roverek királya.

A leendő tulajdonosok extrém módon testreszabhatják a járművet, beleértve a külső fényezést, és a belső anyagok kombinációját is. A tervek szerint a szuperterepjáró valamikor a jövő év során mutatkozik be és lesz egy viszonylag olcsóbb változata is, de alapvetően a paletta csúcsára szánják, ennek megfelelő árcédulával.