Egy városrész maradt áram nélkül a buszsofőr miatt

anim GIF + állókép
Bus-Car-Crashes-Lights-Out
Vágólapra másolva!
Egy balesetnél előfordulhat, hogy a másodlagos hatások sokkal több emberre kihatnak, mint ahányan az érintett járművekben utaztak. Így történt ez Brazíliában is egy figyelmetlen hivatásos sofőr miatt.
Vágólapra másolva!

Rio de Janeiro felszínesen leginkább a szambatáncosokról és csodás tengerpartjáról híres, de a közlekedés is tartogat érdekességeket, amiről ebben a cikkünkben olvashat részletesen, a helyben gyártott autóktól a bioetanolon át a zárt pályán közlekedő expressz buszokig.

Ezúttal egy utcai kamera érdekes képét mutatjuk meg az országból. A lencse a kereszteződés szokásos forgalmát figyelte, amikor egyik este furcsa baleset történt: egy busz és egy autó szinte fékezés nélkül ütköztött egymásnak, mindketten elrántották a kormányt. Mint a hiradásokból kiderült, a buszvezető volt a hibás, korábban átment a piroson.

Mindkét jármű elhagyta az úttestet, a busz pedig egy elektromos szekrénybe csapódott. Nagy villanás és némi szikrázás után az egész környékre sötétség borult, ugyanis a közvilágítást ütötte ki a jármű. A kamera is éjjeli módba kapcsolt át, így a helyszínelést is megörökítette. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindkét sofőr és utasaik kisebb karcolásokkal megúszták az esetet.