Ez lesz a vége annak, ha mindenki gátlástalanul előz

Jobbról előző autó
Vágólapra másolva!
Világosan leírja a KRESZ, és a józan logika összes szabálya, mikor szabad előzni, és mikor nem. Aki ezeket durván megszegi, de elkerüli a frontális balesetet, szerencsés - ám közvetve másokat is bajba sodorhat. Főleg, ha szintén tiltott helyen próbálkoznak előzéssel. 
Vágólapra másolva!

Egy busz halad az országúton, a szélvédőre rögzített kamera pedig ijesztő eseményeket vesz fel. Egy Skoda Octavia a szembejövő forgalomra fittyet hányva kezdi előzni a nagy járművet. Ahogy a többi autós, úgy a buszos is lehúzódik, így a Skoda elkerüli a frontális csattanást.

Ám ebben a pillanatban az út jobb szélén megérkezik egy Hyundai Solaris (i30), szintén a busz elé vágódik, de fékezésnél a sofőr elveszti uralmát az autó felett és az árokba repül. A busz meg is áll, ám a skodás mit sem sejtve a mögötte történtekről elhajt a helyszínről.

Elképzelhető, hogy a Hyundai sofőrje a túl kicsi követési távolság miatt a hirtelen jobbra húzódó és lassító buszt igyekezett ráfutás helyett kikerülni, de a művelet az utolsó pillanatokban meghíúsult. Valószínűbb azonban, hogy még a skodásnál is szabálytalanabbul, a leállósávon előzött, és nem számított a lehúzódó buszra, és visszasorolásnál pördült meg.