Vadonatúj Astrákból rakták ki a brit zászlót

Opel brit zászló
Vágólapra másolva!
A General Motors nagy reményeket fűz az új Opel, vagy nagy-britanniai nevén Vauxhall Astrához. Októbertől kapható, a sorozatgyártás már néhány hete elkezdődött. A frissen elkészült kocsikból rakta össze a GM angliai leányvállalata az Egyesült Királyság zászlaját. Lássuk ez egyedi Union Jacket!
Vágólapra másolva!

A hazafias reklám elkészítése 24 órát vett igénybe, és 128 Astrát használtak fel hozzá. A különleges hirdetés persze nem csak az új típusnak szól, ezzel ünneplik azt is, hogy már 36 éve készülnek Astrák (Angliában a Kadett utolsó két generációja is Astra néven futott) az Ellesmere Portban található üzemben.

Összesen hárommillió autó gördült le a gyártósorról, ebből kétmilliónyit exportáltak 25 országba, feltehetően a legtöbbet Opel márkanév alatt. Az angliai üzemre a jövőben minden korábbinál nagyobb szerep hárul, hiszen azután, hogy az elmúlt években a GM bezárta a belgiumi, illetve a németországi Bochumban való üzemét, már csak Lengyelországban és Angliában készülnek Astrák. Szentgotthárdon régóta csak motorokat gyártanak.