Kifogott a józsefvárosi Trabant a tolvajokon

Lopott Trabant
Vágólapra másolva!
Három budapesti fiatal úgy döntött, hogy gyaloglás helyett inkább lopott autóval folytatja az utat. Feladhatta volna a leckét a szívató, a benzincsap vagy a kormányváltó is, de teljesen más ok hiúsította meg a Trabi-lopást.
Vágólapra másolva!

Szokatlan esetről adott ki friss közleményt a rendőrség. Még szeptember 17-én három fiatalkorú hajnali három után a VII. kerületi Práter utcában sétált, és megakadt a szemük egy mára viszonylag ritkának számító Trabant 601-esen. Úgy döntöttek, elviszik az eredeti állapotú kétüteműt.

Forrás: Police.hu

A nagy műveletet a csomagtartó felfeszítésével kezdték, egyikük onnan mászott be az utastérbe. Próbálkoztak egy ideig a beindítással, de a kis Trabi nem kelt életre, mert nem volt benne akkumulátor. Ezután megpróbálták eltolni a parkolóból a Szűz utca irányába.

Forrás: Police.hu

Végül feladták, és gyalog távoztak a helyszínről. A tulajdonos másnap reggel munkába menet fedezte fel az autó hiányát, ezért kihívta a rendőröket, akik a három fiúból kettőt másnapra otthonukban kaptak el. Nem közölte a rendőrség, hogy csak a buli kedvéért csaptak-e le az NDK-technikára, és azt sem, hogyan sikerült ilyen hamar elkapni őket. Nemrég egy másik fővárosi Trabant vandálok áldozatául esett, felborították a tulajdonos háza előtt.