Igazi rombloló lett a hatkerekű Land Rover

Vágólapra másolva!
Guruló rappermobilt készített a brit Kahn Design a Land Rover Defenderből. A hatkerekű monstrum a kategóriájában viszonylag olcsónak számít, már nettó 42 millió forintért elvihető.
Vágólapra másolva!

A Land Rover Defender tervezői aligha számítottak arra, hogy több mint 50 évvel a modell piacra kerülése után az efféle terepjárók divatba jönnek a rapperek, és a városi kemény legények körében, na meg persze Dubaj környékén.

Persze a típus nem menőzésre készült, úgyhogy mindvégig igen fapados maradt, ellentétben például a konkurensnek számító G osztállyal, amit manapság a legtöbben luxuskivitelben vásárolnak meg.

Forrás: Kahn Design

A brit Kahn Design most egy igen radikális változtatást hajtott végre a kifutó terepjárón, az így megszületett Huntsman Pickup 6x6 pedig

a szintén nem kispályás Mercedes G63 AMG 6x6-ot idézi.

Az óriási monstrum egy hagyományos 4x4-es Defender alvázára épül, a karosszériaépítők ezt toldották meg annyira, hogy még egy tengely elférjen, illetve beépítettek egy nagyméretű platót is.

Forrás: Kahn Design

A Huntsman természetesen egyedileg konfigurálható lesz, így hatsebességes manuális, vagy négy-, illetve hatfokozatú automata váltó is választható lesz rendelésnél. Emellett a vásárló megszabhatja, hogy egy 2,2 literes dízelmotor, vagy egy 430 lóerős V8-as benzinmotor dolgozzon-e az autó orrában, nyilván utóbbi ideális a rongyrázáshoz.

A beltérben sem hagyták meg a munkagépatmoszférát,

eredeti állapotban, teljes bőrözéssel, sportülésekkel és sok extrával, köztük modern multimédiával igyekeztek feledtetni a munkagép-atmoszférát.

Forrás: Kahn Design

Érdekesség, hogy az újdonság kifejezetten olcsónak számít a kategóriájában, alig nettó 100 ezer fontot (42,4 millió forint) kérnek az alapverzióért. Összehasonlításképp a Mercedes G 63 AMG 6x6-ért nagyjávól 110 millió forintot kérnek.