315 millió forintot fordít a menekültekre az Audi

Audi Hungária TT Győr
Vágólapra másolva!
Az összeget az Audi négy telephelye között osztják fel, a győri gyárnak a Kisalföld.hu szerint 50 millió forint jut.
Vágólapra másolva!

Az Audi ingolstadti központja egymillió eurót, azaz 315 millió forintot adományozott a menekültek helyzetének javítására. Czechmeister Mónika, az Audi Hungária Motor Kft. külső kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint ezt az összeget részarányosan osztották el az ingolstadti, neckarsulmi, brüsszeli és magyarországi gyártótelephelyek között.

Forrás: Audi

A Kisalfüld.hu úgy tudja, az Audi a dolgozói létszámok arányában osztja el a mintegy 315 millió forintnak megfelelő eurót. Ez alapján mintegy 160 ezer euró, azaz 50 millió forint jut a vámosszabadi menekülttábornak, illetve még a Magyar Vöröskeresztnek, amelynek egy teljes felszereltségű mentőautót vásárolnak. Négy konténert szállít az Audi Vámosszabadiba, amelyeket az igények szerint hasznosíthat a befogadóállomás. Ezen kívül kicserélik az épület villamos berendezéseit és megjavítják a vizesblokkokat is.

Czechmeister arról is tájékoztatta az Origót, hogy az összeg fennmaradó részéből munkatársak által javasolt segélyprojektek valósíthatók meg közhasznú alapítványokkal együttműködve.