Wehrmacht-motort vásárolt Brad Pitt

Pitt tábornok motorja
Vágólapra másolva!
Brad Pitt köztudottan nagy motorrajongónak számít, a sztárfizetése pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a legkülönlegesebb darabokat állítsa be a garázsába.  Most sem hazudtolta meg önmagát, hiszen nemrégiben 250 ezer fontért (107,3 millió forint) vásárolt egy, a nácik által használt oldalkocsis kerékpárt.
Vágólapra másolva!

A második világháborús veterán magas ára nem véletlen, hiszen egy igen ritka típusról van szó, amelyet teljes körűen fel is újítottak. Pitt állítólag a Becstelen Brigantyk forgatása során szerette meg a világháborús eszközöket, így valószínűleg később még tovább bővíti majd a gyűjteményét.

Forrás: Autoevolution

Az 1942-ben gyártott oldalkocsis, kéziváltós Zündapp KS 750-et a Wehrmacht katonái 1943-ban Kréta szigetén használták, majd a háburú után egy katonai aukción talált gazdára. Ezután végig Görögországban maradt, előző, a felújítást végző tulajdonosa is ott vásárolta.

Az eladó szerint a motor egyáltalán nem számít drágának, hiszen az elmúlt évtizedekben a nagy részüket már elbontották, így

mára kevesebb, mint 500 darab maradt a világon,

ezekből pedig még ritkább az eredeti állapotú. Ha esetleg Brad Pitt mégis megunná az új kedvencét, valószínűleg még drágábban adhatná el, már csak azért is, mert az ő neve szerepelne a hirdetésben előző tulajként.