A Mercedes máris lépett a VW-botrányra

mercedes hibrid
Vágólapra másolva!
A német vállalat hamarosan lecseréli a dízelmotorjait, a helyüket konnektorról tölthető hibrid rendszer veszi át.
Vágólapra másolva!

Még csak néhány napja robbant ki a Volkswagen történetének talán legnagyobb botránya, a konkurensek máris előálltak a saját válaszukkal. Köztük van a Mercedes-Benz is, a vállalat, amely számtalan dízelmodellel szilárdította meg a márka tartósságáról kialakult képet.

Ennek fényében nehéz döntés lehetett, hogy Stuttgartban nem a dízelmotorok továbbfejlesztése, hanem

a paletta teljes eltörlése mellett döntöttek.

Információk szerint a meglepő lépés hátterében a dízelmotorok nehéz továbbfejlesztése áll.

Forrás: Mercedes-Benz

Nagyobb, nehezebb modellekben a Euro 6-os norma teljesítését már csak nitrogén-odix-katalizátorral és a sokak számára igen kényelmetlen AdBlue adalékkal tudták megoldani.

Mivel az emissziós normák egyre szigorodnak, az Euro 7-hez már óriási fejlesztésekre lenne szükség,

amit úgy tűnik, nem kíván lenyelni a német gyártó. Szintén nagy problémát okozott a részecskeszűrő is, az eltömődése miatt városi használatban sok gond adódott az egyébként környezetbarátként árult dízelautókkal.

Az elmúlt években ezért már fokozatosan elkezdték az új, környezetbarát konnektoros hibridek fejlesztését, így a legújabb koncepcióautóik egytől egyig ilyen (vagy tisztán elektromos) hajtással működnek. Arról egyelőre nincs információ, hogy a dízelmotorok kivonása mikorra történne meg, ám valószínű, hogy az évtized végére már nem árul ilyen személyautót a patinás német gyártó.