Harcsaszájú tajvani autó ütné ki a Teslát

Thunder Power
Vágólapra másolva!
Egy töltéssel akár 650 kilométert is mehet a tajvani Thunder Power most bemutatott elektromos autója, és jóval olcsóbb lesz, mint a Tesla. De a formáját még szokni kell, az biztos.
Vágólapra másolva!
Forrás: Thunder Power

Az elektromos autók piaca még gyerekcipőben jár, így lehetőséget ad korábban nem létező vállalatoknak is a kitörésre. Így történhetett, hogy pár év alatt az Elon Musk nevével fémjelzett Tesla mára az egyik leginkább előremutató márkává nőhetett a piacon. Valószínűleg ezt a célt tűzhette ki a tajvani startup is, hiszen a most bemutatott Thunder Power sok szempontból emlékeztet a Teslára.

Forrás: Thunder Power

A figyelem felkeltése nem maradt el, az olasz Zagato stúdióval közösen igencsak előremutató formatervet alkottak meg a kocsinak: egyszerre modern és retro. Elég fura az orra, állítólag arra emlékeztet, amikor a vízbe dobnak egy kavicsot. A beltér már egységesen 21. századi, hiszen a műszerfal teljes egészét egy nagyméretű érintőképernyő foglalja el. A fedélzeti rendszer természetesen képes videók lejátszására, illetve internetezni is lehet róla.

Forrás: Thunder Power

A szokatlan nevű Thunder Power (viharerő) két verzióban lesz megvásárolható, az alap kiadás egy 230 kilowattos (308 lóerős) elektromotort tartalmaz majd, míg a drágább variánst 320 kilowattos (428 lóerős) egység hajtja majd. A gyártó állítása szerint mindkét verzió 650 km-nyi utazást tesz lehetővé egyetlen töltéssel. A 125 kilowattórás, külön egységgel vezérelt akkumulátorcsomag támogatja a gyorstöltést is, így 30 perc töltéssel 300 kilométert lehet megtenni.

Forrás: Thunder Power

A drágább variáns a tajvani vállalat szerint 5 másodperc alatt éri el a 100km/órát, illetve akár 250 km/órával is száguldhatunk vele, igaz, ilyenkor hamar kimerülnek az akkumulátorok. A Thunder Power nem reked meg tanulányautó szinten, hanem már 2017-ben debütál Európában, míg Amerikában és Kínában 2018-ban jelenik meg. Állítólag alig több mint feleannyiért adják, mint a Tesla Model S-t.