Eladó Janis Joplin legendás Porschéja

Vágólapra másolva!
Az 1965-ös Porsche 356 C 1600 Cabriolet korábbi tulajdonosa Janis Joplin volt, aki át is festette a különleges kabriót. 
Vágólapra másolva!

Nem kevesebb, mint 400 ezer dolláros ( 111 millió forint) áron szeretné értékesíteni az RM Sotheby's aukciós ház a méltán híres rock-, és blues énekesnő, Janis Joplin Porsche-ját. Az 1962-ben készült, Joplin által 1968-ban megvásárolt Porsche 356c 1600 Cabriolet eredetileg hófehér színben pompázott, ám az énekesnő ízlésének ez túlságosan is konzervatív volt, ezért megkérte egy művész barátját, hogy csinosítsa ki a jellegzetes formatervű típust.

Forrás: Peter Harholdt

Ez meg is történt, így Joplin és zenekara, a Big Brother and the Holding Company portréja mellett lepkék és medúzák is kerültek az autóra. Akkoriban Janis egyébként Mercedes-Benzről énekelt minden fellépésén, a Woodstock-fesztivállal a csúcsra jutó hippikorszak ikonikus autója a Volkswagen Transportert T1 volt. Ezekből és a Bogarakból rengeteget festettek Flower-power mintázatúra.

Forrás:Metadica

Joplin 1970. október 4-én, herointúladagolásban bekövetkezett halála után három évig a menedzsere vezette az autót, majd újra a családtagokhoz került. A Porsche 1990-ben egy teljes körű felújítást kapott, 20 éve pedig a Clevelandben található Rock and Roll Hírességek Csarnokának Múzeumában volt kiállítva. Az ikonikus autó most az árverést követően valószínűleg egy újabb múzeumba kerül majd.