Vágólapra másolva!
Egyre több prémiumgyártó adja be a derekát, és igyekszik meglovagolni a szabadidőautók divathullámát. Frankfurtban a Jaguar megadta a módját annak, hogy a Land Rover segítségével kifejlesztett új terepjáróra figyeljen mindenki.
Vágólapra másolva!

Az új F-Pace - képeken legelábbis - már néhány nappal a Frankfurti Autószalon megnyitása előtt bemutatkozott, de sok más típushoz hasonlóan a közönség elsőként itt láthatja élőben az újdonságot. Úgy gondolták, ezt az alkalmat nem árt emlékezetessé tenni, így rögtön egy rekord felállításával ünnepelték a premiert.

Jaguar F-Pace Frankfurt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Boris Roessler

Készítettek egy több mint 19 méter magas, 360 fokban átforduló tesztpályát, aztán végighajtottak rajta. A volánnál persze egy profi sofőr, Terry Grant ült, aki több mint két hónapon át gyakorolta a mutatványt. Nem volt egyszerű dolga, ugyanis az átfordulás közben a csúcsponton 6,5 g nehézségi erőt kell elviselnie.

Forrás: Jaguar

Ennek tiszteletére az első kétezer darabos szériát First Edition néven árulják majd. A vevők kétféle motor közül választhatnak, a 300 lóerős V6 dízel és a szintén hathengeres, kompresszoros és 380 lóerős benzines párosából. Két exkluzív külső szín, a Caesium Blue és a Halycon Gold is az első sorozat sajátja lesz.

Forrás: Jaguar

A First Edition felszereltség többek között full LED fényszórókat és hátsó lámpákat, fényes fekete sárvédő nyílásokat, üveg panorámatetőt, luxus bőrkárpitozást, 10-féle színű belső hangulatfényt, 12,3 colos érintőképernyőt és 22 colos könnyűfém felniket tartalmaz, magyarországi árról egyelőre nincs információ.

Nem ez az első olyan alkalom, amikor akrobatamutatvánnyal csinálnak hírverést egy új Jaguar körül. Egy kaszkadőr idén márciusban Londonban egy folyó felett, két acélsodronyon vezette az új XF-et.