Vágólapra másolva!
Kedden sajtónapokkal nyitja meg kapuit a világ egyik legnagyobb autós seregszemléje Frankfurtban. A gyártók már beállították az autók többségét, most port törölgetnek, leplet raknak az újdonságokra és az utolsó simításokat végzik a standokon. Aki autóval akar kijutni, a menekültválság miatt jól gondolja végig az útitervet. 
Vágólapra másolva!

Ha ősz, akkor Párizsi vagy Frankfurti Autószalon. A két kiállítást felváltva rendezik, a páros években az előbbit, páratlanokban az utóbbit, így idén szeptemberben ismét a német vásárvárosra figyel az autóipar. Az újságírók körében az IAA nevű frankfurti kiállítás arról híres, hogy hatalmas alapterülettel rendelkezik, a két legtávolabbi pontja között legalább félórás gyaloglással kell számolni.

A Ferrari stand egyik dolgozója letakar egy Ferrari FF-et, kedden már lepel nélkül lesz Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Talán nem is véletlen, hogy Frankfurtba 1991 óta a páros években nem a személyautó-gyártók, hanem a teherautók értékesítésével foglalkozó vállalatok költöznek be, a nagy tér ugyanis lehetőséget nyújt az összes újdonság bemutatására. További jellegzetesség, hogy - a hazai pályának köszönhetően - a német gyártók egymást túllicitálva próbálnak meg minél látványosabb önálló pavilonokat berendezni, és minél több újdonságot elhozni.

Fél napon keresztül tisztogatják a kocsikat, itt éppen az új Golf GTI Clubsportot. Aztán minden este zárás után indul újra a harc a porral és az ujjlenyomatokkal Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Nem kivétel a 2015-ös év sem, hiszen olyan modellek tartják itt premierjüket mint az új Opel Astra, Opel Astra, a Ford Edge, a Bentley Bentayga, vagy a Rolls-Royce Dawn. A kiállítás egyebek mellett jó alkalmat nyújt arra is, hogy az érdeklődők megismerjék a márkák jövőjét, így számtalan koncepcióautót is láthatnak az látogatók.

Érdekes tanulmányokból sem lesz hiány, mint például a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

A keddi és szerdai sajtónapok, valamint a csütörtöki és pénteki szakmai napok után a nagyközönség számára szeptember 19. és 27. között tart nyitva a világ egyik legjelentősebb autókiállítása. A rajongók már reggel 9-től egészen este 7-ig tájékozódhatnak a világ autóiparának újdonságairól a 265 ezer négyzetméteres kiállítótérben.

Ahogy tavaly előtt, úgy idén sem lesz hiány különlegességekből Fotó: Mudra László - Origo

Magyarországról könnyű megközelíteni (végig autópályán haladva alig 970 km), hiszen jóval közelebb van, mint Párizs vagy Genf, de most inkább a repülőgépes kiutazás mellett szól a menekültválság miatti német és osztrák határzár. Aki mégis kocsival vágna neki, feltétlenül tájékozódjon az aktuális helyzetről percről percre beszámolónkból, hiszen óriási dugók alakulhatnak ki a sztrádákon. A belépőjegyek a helyszínen váltva hétvégén 16, hétköznap 14 euróba kerülnek.