Tört és zúzott az elszabadult teherautó-kerék

Elszabadult a teherautó kereke
Vágólapra másolva!
Sokszor mondják, hogy bárhol utolérhet a baleset, a járdán is fejünkre eshet egy virágycserép. Mégis, derült égből villámcsapás, amikor egy nyugodtan trécselő társaságot vesz célba egy teherautó kereke.
Vágólapra másolva!

Oroszország a végtelen lehetőségek hazája, és ez igaz a baleset variációjára is. A számtalan autós kamerás felvétel helyett ezúttal egy térfigyelő egység rögzített egészen meghökkentő képsorokat.

Két kisebb csoportnyi ember beszélget egy főút melletti parkolóban, békésen cigarettáznak, bizonyára egy baráti társaságról van szó.

Egyszercsak a semmiből nagy sebességgel érkezik egy elszabadult teherautó-kerék. Az út szélén parkoló autó hátuljába csapódik, majd a lendület átdobja a parkolóba és épp a beszélgető fiatalok helyére esik, akik szerencsére résen voltak és időben elugrottak onnan.

Komolyabb baj is lehetett volna, hiszen a kamerán látszik, hogy kicsivel feljebb egy utcából épp egy autó fordult volna ki a főútra,

a kerék pedig pont előtte száguldott el.

Sajnos nem derül ki, hogy miről és hogyan esett le a komplett kerék, de ezúttal a parkoló autón kívül mindenki megúszta.

Nem csak mozgásban veszélyes a nagy tömegű teherautókerék: gumis műhelyekben évente több tragédiát okoz, ha a 9 bar nyomásnál jobban túlfújt vagy sérült abroncs felrobban. Az egyik ilyen esetről ezen a linken olvashat bővebben.