Vadászgépre hasonlít az agyontuningolt Lamborghini

Vágólapra másolva!
Vannak tuningcégek, amelyek a legdurvább autókból is igyekeznek még többet és többet kihozni. Az egyik leghíresebb a Mansory, akik ezúttal sem végeztek félmunkát.
Vágólapra másolva!

A kőkemény sport- és luxusautók körében jól ismert név a Mansory, akik mindig komplett csomagot készítenek a kiválasztott modellhez. Ezúttal ismét a Lamborghini Huracán lett az alany. Azért ismét, mert korábban már csináltak egy 850 lóerős változatot, de most elkészült egy még durvább kivitel.

Forrás: Mansory

Már kívülről is extrém látványt nyújt, köszönhetően a mattfekete teljes szénszálas karosszériának, és ilyen anyagkból készültek a sok kiegészítő spoiler és a hátsó szárny is. Mindez a teljesen fekete hátsó lámpákkal olyan látványt nyújt, mint ha valami B52-es lopakodó vadászgép állna előttünk. Belül ugyancsak mindent beborít a szénszálas karbon, még a légbeömlők kereteit is ezzel díszítették.

Forrás: Mansory

A két ülés látványos varrással és mintával díszített bőrbevonatot kapott, ugyancsak bőr az egész műszerfal és alcantarával vonták be a teljes középkonzolt, a padlót, az ajtókárpitot és a kormányt, utóbbin szintén van egy kis karbon. Az amúgy sem magas autót elöl 30, hátul 40 mm-el leültették, mindezek mellé 20 és 21 colos felniken feszülnek a gumik, hátul 325 mm-es szélességgel.

Forrás: Mansory

Mind közül a legdurvább viszont a motor, hiszen az 5,2 literes V10-esre két turbót akasztottak és az egyéb módosításokkal együtt 1250 lóerőt, illetve elektronikusa korlátozva 1000 Nm-nyi nyomatékot préseltek ki belőle.

Ezzel a teljesítménnyel a 0-100-as gyorsítás 2,7 másodpercbe telik, a száguldás pedig 340 km/h-ig tart. Ahogy az a cégtől megszokott, az átalakítás árát nem közölték, akit érdekel a dolog, az úgyis meg tudja fizetni.