Már váltani sem kell az új Daciákban

dacia logan mcv
Vágólapra másolva!
Az automatizált váltó nem mai találmány, ugyanakkor rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedek során. Mostanra pedig a Dacia is beadta a derekát és saját megoldással állt elő, persze költséghatékonyan.
Vágólapra másolva!

A román gyártó köztudottan az olcsóságra törekedett, így sokáig az alapvető extrák is hiányoztak a cég termékeiből. Részben persze az uniós előírásoknak köszönhetően mostanra már megszokott dolog a légzsák, elektromos ablak, légkondicionáló vagy épp az érintőképernyős multimédiás rendszer is a legújabb típusokban. Ezentúl pedig az automatizált váltó is az lesz, mivel a Dacia bemutatta történelme első ilyen szerkezetét, melyet Easy-R névre keresztelt.

Forrás: Dacia

Az új erőátvitelt a Frankfurti Autószalonon láthatjuk teljes egészében, néhány részletet viszont már most elárultak róla. Az évek során összegyűjtött felhasználói jelzések alapján kifejlesztett egység ötsebességes és egyelőre a TCe 90 turbós benzinessel párosítva kerül a kínálatba.

Kapható lesz a Logan, Logan MCV, Sandero és a Sandero Stepway modellekkel, persze a felár mértéke még nem ismert. Az elektromechanikus elven működő, egykuplungos robotváltó teljesen automata és kézzel is kapcsolható üzemmódban is használható lesz.