A Breaking Bad népszerűvé tette a világ legrondább autóját

breaking bad
Vágólapra másolva!
Az autók formaterve mindig kiváló vitatéma az emberek között. Azonban a csúnya járművek is népszerűvé válhatnak, csak kell egy kis idő hozzá. Meg némi tévés szereplés.
Vágólapra másolva!

Sokféle szavazás és közvéleménykutatás bizonyította már, hogy a Pontiac Azteknak bérelt helye van a világ legcsúnyább sorozatgyártású autói között, a The Daily Mail c. brit lap ebben a témában indított, 2008-as szavazásán például az első helyet szerezte meg.

Forrás: AMC

Ám a szögletes crossover használt autóként egyre népszerűbb a tengerentúlon. A 2000 és 2005 között gyártott, ijesztő orrú Aztek az elmúlt időszakban lett meglepően kedvelt, amihez az elemzők szerint nagyban hozzájárult, hogy a Breaking Bed főszereplője, Walter White több szezonon át használt egy ilyen autót a népszerű tv-sorozatban.

Forrás: AMC

Az amerikai használtautó-piacon a Dodge Magnum kombi vásárlói között vannak a legnagyobb, 28 százalékos arányban Y-generációba (17-34 éves) tartozó fiatalok, amelyet a Chrysler Pacifica követ 27 százalékkal. Harmadik lett a Chevrolet Trailblazer 26 százalékkal, holtversenyben az Aztekkal. Ugyanezen tanulmányban az is szerepel, hogy az amerikai Y-generáció 10 legkedveltebb autója között 6 olyan van, amelyeket már nem gyártanak.