A legfontosabb dolgon javítottak a Nissan Leafen

Vágólapra másolva!
Az új akkumulátor negyedével növelte meg a japán villanyautó hatótávolságát.
Vágólapra másolva!

Kétségtelen, hogy az elektromos autóké a jövő, a technológia igazi elterjedésének jelenleg gátat szab a magas ár és a benzinesekhez képest korlátozott hatótáv. Utóbbin javítottak most a Nissan szakemberei, hiszen a 2016-os modellévű Leaf jóval nagyobb hatótávval rendelkezik, mint a korábbiak.

Forrás: Nissan

Mindez a nagyobb, 30 kilowattórás akkumulátornak köszönhető, amivel már 250 kilométert tud megtenni az autó egyetlen töltéssel ideális körülmények között.

A Leafbe épített lítium-ionos akkumulátor mérete nem változott, viszont 21 kilóval nehezebb a korábbinál.

Forrás: Nissan

A Nissan az akkumulátorokra 8 év vagy 100 ezer kilométer garanciát vállal. A gyorstöltést is támogató új Leaf decembertől kerül a szalonokba. Ha lassan is, de nő a villanyautók hatótávolsága, a pár éve még általános 150 kilométer ma már válallhatatlanul kevésnek számít, a Tesla pedig már akár 500 kilométert ígér egy töltéssel. Persze a valóság mindig kevesebb ennél, és függ a vezetési stílustól.

Forrás: Nissan

Fontos tudni, hogy a kínálatban továbbra is megtalálható lesz a 24 kilowattórás akkumulátorral szerelt kiadás is, így az olcsóbb Leafre vágyók is megtalálhatják a számításaikat. Magyarországon már taxiként is megjelent a Nissan villanyautója, ezen a linken olvashat róla tesztet.