Újra működik a Corvette, amit szó szerint elnyelt a föld

Vágólapra másolva!
Bár 1992-es legyártása óta leginkább egy múzeumban állt, mégis totálkáros állapotból kellett megjavítani az egymilliomodik Corvette-et.
Vágólapra másolva!

Másfél évvel ezelőtt, 2014. február 12-én az egyesült államokbeli Nemzeti Corvette Múzeumban a heves esőzések miatt egy víznyelő keletkezett, alaposan megrongálva a bent tárolt autókat (erre a linkre kattintva olvashat róla bővebben). A múzeum Skydome nevű épületében kelezett 12 méter átmérőjű, 6-9 méter mély gödör összesen nyolc autót nyelt el.

Forrás:General Motors

Köztük volt az 1992-es, egymilliomodikként legyártott fehér Corvette kabrió is, amit aprólékos munkával állított helyre a General Motors. A vállalat szerint igen jelentős károkat szenvedett autó helyreállítása 1200 órát vett igénybe.

Forrás: General Motors

A felújításnál az elsődleges cél az eredetiség megőrzése volt, így amellett, hogy a Corvette új motorháztetőt, első lökhárítót és kiegészítő elemeket kapott, még a karosszériát díszítő aláírásokat is megmentették.

Forrás:General Motors

Ed Welburn, a GM Global Design alelnöke egy interjúban azt elárulta, hogy egy súlyosan sérült, már menthetetlen alkatrészen található aláírást úgy pótoltak, hogy a munkavállalótól új autogramot kértek, az ép elemre pedig már az került fel.

Emellett sikerült megmenteni az ülésekbe vart 1.000.000. sorszámot is, a betört szélvédőn lévő feliratot pedig az eredeti minta alapján készítették el újra. A múzeum egyébként nem tömte be a balesetet okozó víznyelőt, eredeti formájában továbbra is megnézhetik a látogatók.