Vigyáznak az utasokra az új budapesti buszok

2015.09.01. 14:55

A kamerával is felszerelt csuklós, légkondicionált Mercedesek ajtajai becsípődésgátlóval is el vannak látva. 

A szeptember 1-jén munkába állított Mercedes Conecto G járművek a VT-ARRIVA Kft. üzemeltetésében a 151-es és a 148-as vonalakon közlekednek majd. Idén májustól 2016 tavaszáig ütemezetten összesen 195 darab új, klimatizált autóbusszal bővül a fővárosi buszflotta. 

Forrás: Nyitrai David/BKK

Idén májusban és júliusban 25-25 szóló MAN Lion’s City A21 típusú autóbusz,  júniusban pedig 25 csuklós Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbusz már forgalomba állt. Ez utóbbiból most további 25 példány kezdi meg a munkát Budapest déli kerületeiben.

Forrás: Nyitrai David/BKK

Az új, alacsonypadlós Mercedes Conecto G típusú autóbuszok szeptember 1-jétől, keddtől a 151-es és a 148-as járaton közlekednek. Az új buszok az Euro 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis kevésbé terhelik a környezetet, mint a régi modellek.

Forrás: Nyitrai David/BKK

Beszerzéskor a biztonság is fontos szempont volt, ezért olyan rendszerrel látták el a járműveket, amely megakadályozza, hogy az utast vagy annak táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó. Emellett természetesen biztonsági kamerarendszer is működik a buszokon, ami biztosítja az utastérre való rálátást.

A teljes flotta 2016 tavaszáig ütemezetten érkezik Budapestre, idén novemberig 75 szóló és 75 csuklós, jövőre pedig további 45 csuklós új autóbusz áll majd munkába. Az új buszok üzembe helyezésével a budapesti autóbuszvonalakon közlekedő alacsonypadlós járművek aránya várhatóan 70 százalék körüli lesz.