A legdrágább Ferrarival lepte meg a feleségét a Google alelnöke

Vágólapra másolva!
Születésnapra természetes dolog ajándékot adni a szeretteinknek, a létező legdrágább Ferrarit azonban csak nagyon kevesen engedhetik meg maguknak.
Vágólapra másolva!

Kevés embernek lehetett olyan születésnapi élményben része, mint Benjamin Sloss feleségének, Christine-nek. A Google alelnöke úgy gondolta, megadja a módját az ünnepnek. Az ajándék pedig nem más lett, mint egy vadonatúj Ferrari FXX K, amely a Ferrari legdrágább modellje, az ára adók nélkül 2,2 millió euró, azaz 691 millió forint. Mindössze 32 darab készül belőle, amelyek már a gyártás előtt mind elkeltek.

Forrás: Ferrari

Már az átadás sem volt hagyományos. Sloss elvitte a feleséget néhány körre az olaszországi Fioranoban lévő versenypályára a saját 599 XX-jével. Amikor lejöttek a pályáról, a feleséget a helyszínen egy vadonatúj, sárga-feketére fényezett FXX K várta.

Forrás: Ferrari

Az olasz gyártó XX-el jelölt autói igazából az utcai autóik versenypályára átalakított változatai, melyeket civilek is megvásárolhatnak. A már Sebastian Vettel által is kipróbált FXX K a LaFerrarin alapszik, de annál erősebb és könnyebb: 1050 lóerős hibrid hajtáslánc gondoskodik a felejthetetlen élményekről.

Forrás: Ferrari

Egyébként Sloss garázsában az 599 XX-en felül egy utcai LaFerrari, 458 Speciale, Ford Raptor, McLaren 12C Spider és egy McLaren P1 is parkol.