Így néz ki a legújabb családi Suzuki

Suzuki Baleno
Vágólapra másolva!
Két új képet jelentetett meg a Suzuki a Frankfurti Autószalonon debütáló Balenóról, amely a Swifttel ellentétben akár családi autónak is megfelelhet.
Vágólapra másolva!

Az új, nem Esztergomban, hanem valószínűleg Indiában készülő Suzuki Baleno az idén márciusban bemutatott iK-2 tanulmány szériaváltozata. Bár a pontos méreteit még nem árulta el a Suzuki, szinte biztos, hogy csak hajszálnyi lesz az eltérés az iK-2-höz képest, amely 4023 mm hosszú, a tengelytávja pedig 2520 mm. Összehasonlításképp eláruljuk, hogy a mostani Swift hossza 3850 m, a tengelytávja pedig 2430 mm.

Forrás: Suzuki

Már ezekből az adatokból is sejthető, hogy

a Baleno jóval tágasabb lesz belül a Swiftnél, akár az utasteret, akár a csomagtartót tekintve.

Annyira azért nem lesz nagy, hogy kompakt autónak tekintsük, inkább a kisautó-szegmens felső végébe kerül a méreteivel.

Forrás: Suzuki

Új padlólemez

A Balenóban mutatkoznak be a Suzuki új technológiái, például a modulárisan alakítható új padlólemez,amely a jövőben több más modell alapját is képezi majd. 15 százalékkal csökkenti majd az új platform a karosszéria tömegét, javítja a NVH-értékeket (zaj, vibráció, nyersesség), és még a struktúra merevségét is fokozza.

Forrás: Suzuki

Turbómotor és start-stop rendszer

A másik fontos újdonsága a Balenónak a Suzuki első, Európában is kapható benzines turbómotorja.Genfben csak annyit árultak el a Boosterjet fantázianevű erőforrásról, hogy a lökettérfogata egy liter, és a benzint közvetlenül a hengerekbe fecskendezi be. A Suzuki szerint nem csak nyomatékosabb lesz a Swift 1,2 literes szívómotorjánál, hanem kevesebbet is fog fogyasztani, már csak azért is, mivel fékenergia-visszatáplálással és start-stop rendszerrel is felszerelik.