Szokatlan arcot kapott az új Kia Sportage

Kia Sportage
Vágólapra másolva!
A Kia bemutatta az első hivatalos fotókat a kompakt szabadidő-autó új nemzedékéről.
Vágólapra másolva!

A szeptemberi, Frankfurti Autószalonon lehet majd először előben látni a Sportage új nemzedékét, amely minden korábbinál merészebb formát kapott.

Forrás: Kia

Főleg az orr-rész lett szokatlan attól, hogy a fényszórók már nem képeznek egy egységet a hűtőmaszkkal, hanem annál magasabban ülnek a sárvédők tetején. A Kia szokásos, tigrisszájat mintázó hűtőmaszkja nagyobb lett, és függőleges irányban nagy területet foglal el a homlokfelületből.

Forrás: Kia

Oldalról és hátulnézetből jóval konzervatívabb lett a forma, tipikus SUV-jegyeket lehet felfedezni az óriási, kiszélesített kerékjáratoktól a fekete műanyag védőelemeken át az alvázvédő lemezt imitáló alumínium fémbetétig. Bár a belsőről még nem mutattak képet, a Kia szerint jelentős előrelépés várható a minőségérzet terén az elődhöz képest, mind a formákat, mint a felhasznált anyagokat tekintve.

Forrás: Kia

Azzal, hogy a legtöbb funkciót az érintőképernyőről lehet vezérelni, jelentősen csökkentették a gombok számát a középkonzolon. Vezeték nélkül is lehet tölteni a telefonokat, a csúcsverzióba Harman Kardon hifi kerül. A motorokról csak később, közvetlenül a szeptemberi világpremier előtt árul el információkat a Kia, de nem lennénk meglepve, ha az új Hyundai Tucson motorjait kapná meg.