Tolni sem kell a Volkswagen csodababakocsiját

Vágólapra másolva!
Gyermekünk biztonsága az autón kívül is a legfontosabb tényező. A Volkswagen gondolt egy merészet és építettek egy különleges babakocsit, amely biztosan sokaknak elnyerheti a tetszését.
Vágólapra másolva!

Az egész egy Volkwagen reklámból indult, amelyet áprilisban mutattak be Hollandiában. Ebben többek között a Golfban megtalálható automatikus fékezőrendszert hirdették, amit épp egy babakocsival prezentáltak. Ezt a reklámot megosztották Facebookon is, ahol egy márkarajongó a következő hozzászólást gépelte be: “lehet, hogy őrült vagyok, de egy babakocsi ilyen fékekkel nagyon jó ötlet”.

Erre felfigyelt a német autógyártó óriás és úgy döntöttek, megépítik a szerkezetet, sőt, tovább is fejlesztik. El is készült az okos babakocsi, amely nem csupán fékezni képes magától, de gyorsítani is, ugyanis távolságtartó funkciója van, akárcsak a radaros tempomattal szerelt autóknak. Nemcsak praktikus, de biztonságos is a babakocsi, mert a szenzorok nem engedik semminek nekiütközni és az automaikus fékezés az elgurulást is megakadályozza.

Ahogy a videóban is látszik, futás vagy séta,közben a villanymotoros babakocsi teljesen önműködően követi a szülőt, 1-2 méteres távolságban. Egyelőre ez csak egy koncepció, de valószínűleg szülők tízezrei vennének egy ilyen okos terméket saját gyermekük, de inkább önmaguk részére. Egy Golfhoz ma már 100 ezer forintért megvásárolható a radaros tempomat, így nem elképzelhetetlen, hogy a prémium kategóriás babakocsi gyártók is hamarosan felfedezik maguknak.