Vágólapra másolva!
Az álomfizetés helyett a Zengőt választotta.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbert a 2015-ös szezonban is a Zengő Motorsport színeiben versenyez a túraautó-világbajnokságban (WTCC), vagyis a magyar pilóta végül nem került a gyári Hondához. Volt erre reális esély, sőt Michelisznek állítólag 80 millió forint körüli fizetést ajánlottak a japánok, de végül a maradás mellett döntött.

A Blikk szerdai cikke szerint Michelisz legfeljebb 20 milliót kaphat a Zengőtől, ennyit tud kigazdálkodni a csapat. A 60 milliós különbséget Michelisz nem erősítette meg, de a feltevésről annyit mondott, hogy soha nem az anyagiak motiválták karrierje során.

Forrás: Zengő Motorsport

A Zengő Motorsport közleménye szerint Michelisz a frissített Civickel folytatja, amelyet a "gyári program egyik autójának" neveznek. "Az idei autó még 'hasonlóbb' lesz a JAS Hondához, mint a tavalyi gép, emellett hat teszten is részt veszünk" - írta a közlemény. "A fejlesztéseket gyorsabban kipróbálhatóvá, elérhetővé teszik számunkra. Bocsánat, megvehetővé, így pontos."

Az eredeti tervek szerint már januárban kiderült volna, hogyan alakul Michelisz jövője, de végül hosszú hetekig csönd volt a csapat körül. A közlemény erre is magyarázatot adott. "Tiszteletben kellett tartanunk a felek érdekeit, egymás vállalati folyamatait. Nem kis szereplőkről van szó a projektben, nemzetközi folyamatokat nem előzhetünk meg susmorgással. Gumicsontokat meg nem szerettünk volna bedobni" - írta a Zengő Motorsport. "A döntéssel nem bezártunk egy kaput, hanem kinyitottunk egyet. Szorosabb lett a szakmai kapcsolat. Ez egy nagy lépés, mégpedig nagy bizalmi lépés."

A Honda gyári pilótái Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro maradtak.