Ilyen lesz az új Lada

lada vesta
Vágólapra másolva!
A Vesta európai szemmel nézve is teljesen vállalható.
Vágólapra másolva!

Az AvtoVAZ megkezdte a tavaly még tanulmányként bemutatott Vesta végleges változatának előszériás gyártását, az üzemből két fotó is kiszivárgott az autóról. Első körben mindössze 49 darabot gyártanak le az új modellből, hogy kiderüljön, hol kell esetleg változtatni a műszaki paramétereken, a végleges termelés beindítását szeptember 25-re tervezik.

Forrás: wroom.ru

Noha a szériaváltozat kevésbé látványos, mint a tanulmány volt, a formatervvel így sincs különösebb probléma. Nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a Vesta a Lada történetének eddigi legdivatosabb modellje, jó árazással a kompakt szedán sok vevőt elszívhat a konkurenciától. Hogy a jelenlegi oroszországi helyzet mellett mennyire lehet jó árat kalkulálni, az majd néhány hónap múlva kiderül.

Forrás: wroom.ru

Műszaki adatok hivatalosan nincsenek, orosz források szerint a Vesta 1,6 literes benzines szívómotort kap, 87, 106 és 114 lóerős teljesítménnyel. Négy felszereltségi szint és 18 külső szín közül lehet majd választani, a Lada az első teljes évben százezer autó legyártását tervezi.