A BMW-sekre nem vonatkozik a piros lámpa

piros
Vágólapra másolva!
A két debreceni autósnak eszében sem volt megállni.
Vágólapra másolva!

Olvasónk Debrecenben, a 4-es főút bevezető szakaszán készítette az alábbi felvételt, amelyen két BMW-s úgy hajt át a piros lámpán, mintha kötelező lenne. A videóért 10 000 Ft-os ClickShop vásárlási utalvánnyal ajándékozzuk meg olvasónkat.

Egy korábbi cikkünk szerint a piros jelzést semmibe vevőket ritkán éri utol a hatóság, holott járőrkocsiból és mobil eszközökkel is végeznek ellenőrzéseket. A piros lámpán áthajtókat térfigyelő kamerák felvételei alapján is büntethetik, emellett Szolnokon, Veszprémben és Budapesten van olyan kereszteződés, amelyben a piros lámpán való áthajtást figyelő kamerákat szereltek fel. A fővárosban, a Kacsóh Pongrác út-Hermina út kereszteződésében üzemelő rendszerről azonban évek óta azt hallani, hogy csak kísérleti üzemben működik.

Az aktuális büntetési tételek szerint piroson való áthajtás esetén 50 ezer forint közigazgatási bírságot kell kiszabni, az összeget 2012-ben felezték meg. Ugyanezen év augusztusában kikerült a rendeletből a sárga lámpán való áthaladás tilalma, amelyért korábban 50 ezer, majd a felezés után 25 ezer forintot kellett fizetni - és büntettek is érte. A piros lámpa figyelmen kívül hagyása súlyos baleseteket okozhat, például ilyeneket:

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk, további részleteket itt olvashat.